Příběh chovatelky Barbory Slezákové Thielové – Když záliba přeroste ve vášeň

„Ve světě psů se pohybuji přes 30 let. Za tu dobu jsem navštívila stovky výstav, získala stovky ocenění a odchovala více jak 300 štěňat v chovatelské stanici Fitmin Kennel. Díky Fitminu jsou moji psi i mnou odchovaní psi zdraví, krásní a úspěšní na výstavách i ve sportech.“ 

Barbora Slezáková Thielová je od přírody srdcař a velký milovník zvířat. Svou zálibu v péči o psy objevila již v útlém mládí, a tak v roce 1993 místo pobíhání venku s kamarády začala pomáhat v útulku pro psy. Už tehdy cítila, že tohle je její cesta. Dostudovala Střední zemědělskou školu a do útulku nastoupila na plný úvazek.  

Fitmin - Thielová_hires (47 of 165)

Svého prvního psa dostala ve 14 letech. Byl to Anglický kokršpaněl Bondy a společně s ním začala objevovat opravdový psí svět se vším všudy. Kromě pravidelného navštěvování cvičáku se věnovala sportovní kynologii a navštívila s Bondym první psí výstavu. Svět psů jí uchvátil natolik, že se stali nejen součástí jejího života, ale také jejím smyslem. V útulku se denně setkávala s těžkými příběhy zvířat, a tak se u ní doma prostřídalo hned několik dalších svěřenců – Český horský pes, Německý ovčák, a především Bulmastif a Americký stafordširský teriér, se kterými započala i láska k bull plemenům.  

Cesta na Poplužní dvůr
Při jedné ze školních praxí navštívila Barbora Poplužní dvůr v Helvíkovicich, sídlo značky Fitmin, kde si připadala jako ve snu. Našla místo uprostřed nádherné krajiny, kde bylo cítit vzájemné propojení lidí a společná chuť dělat věci pro zvířata, aby se jim dobře dařilo. To bylo přesně to, co hledala. Proto, když se v roce 2004 rozhodla pro změnu zaměstnání, její kroky směřovaly na Poplužní dvůr. A dostala nabídku pracovat v chovatelské stanici Fitmin. Byl to pro mě splněný sen. Měla jsem ty nejlepší učitele, manžele Loučkovi a osvojila jsem si fenku Derby Fitmin, která mi otevřela dveře do borderího světa. Po odchodu manželů Loučkových jsem převzala chov border kolií a společně s pejsky jsme se věnovali výcviku, výstavám, agility, canisterapii, kroužku s dětmi apod. Stále bylo co dělat a čemu se věnovat, vzpomíná Barbora. 

Fitmin - Thielová_hires (54 of 165)

Slzy, radost, adrenalin
chovatelské stanici Fitmin měla Barbora možnost růst nejen profesně, ale také okusit něco nového… svět výstav a cestování. Asi nejsem schopná určit můj největší výstavní úspěch, ale rozhodně nezapomenutelný zážitek byl, když na Světové výstavě v Miláně v roce 2015 naše fenka Gweny (Calypso Gwern Fitmin) vyhrála 1. místo a získala v nejvíce obsazené třídě mladých titul JUNIOR WORLD WINNER,“ popisuje společné úspěchy s úsměvem na tváři Barbora, a dodává: „Dále to byly rozhodně výhry na klubových výstavách s fenkou Derby, kde jsme opakovaně získali titul BEST OF BREED, o který bojuje nejlepší pes i nejlepší fena z tříd dospělých (podle typu výstavy to jsou držitelé titulů CACIB, Klubový vítěz, Národní vítěz, Vítěz speciální výstavy), a také jedinec s hodnocením BOJ a BOV. To, že Barbora vedla Chovatelskou stanici Fitmin skvěle svědčí i to, že téměř s každou fenkou získala některé z výstavních titulů Junior šampion, Šampion, Grand šampion či Mezinárodní šampión, a to v různých zemích Evropy.

Fitmin - Thielová_hires (32 of 165)

Když srdce zavelí jít dál
Momentálně se chce Barbora naplno věnovat vlastnímu chovu Stafordšírských bulteriérů. S borderkami z CHS Fitmin patříme mezi nejlepší CHS v České republice. Holky jsou opravdu krásné a šikovné, navíc je na nich vidět, jak jim prospívá nejen tohle naše prostředí, ale i strava a doplňky, které jim dáváme. Za těch 19 let zkušeností Fitminu neskutečně děkuji a určitě z nich budu dál čerpat, protože není nic lepšího než zdravý a spokojený pes, který vás miluje a je vaším opravdovým parťákem,“ odkrývá své plány Barbora.   

Fitmin - Thielová_hires (9 of 165)

V současné době Barbora Slezáková Thielová vlastní spolu s manželem několik hektarů luk a pase na nich stádo koní, ovcí a koz. Vedle toho jí dělá radost 6 stafbulek a 2 borderky, které krmí granulemi z řady Nutritional Programme Fitmin (Výživový program), kterému důvěřuje dlouhá léta. „I s našimi stafbulkami se nám daří ve výstavních kruzích a dosáhli jsme mnoha titulů a vítězství. U stafbuliků je to o to náročnější, protože jejich popularita velmi vzrostla za poslední roky, a tak není divu, že na klubové výstavě je přihlášeno kolem 300 jedinců. O to větší je pak radost, když se podaří uspět,uzavírá svůj dosavadní příběh Barbora, která už navždy zůstane součástí Fitmin rodiny.

 Za celý Fitmin přejeme Barče hodně úspěchů, naplněných snů a spokojených zvířecích parťáků.

bannery_VP_Original_2023_970x310

eshop fitmin