Ty nejlepší filmy s domácími mazlíčky

Už vyhlížíte volné dny a těšíte se na čas strávený s rodinou? Dobrá zpráva je, že už jsou Vánoce opravdu za dveřmi. Pokud si chcete zkrátit volnou chvíli nebo je pro vás sledování vánočních pohádek a filmů nepostradatelnou součástí Vánoc, máme pro vás pár tipů. Připravili jsme pro vás výběr pohádek se psy, kočkami a dalšími zvířaty, které byste neměli vynechat. A že jich není málo, vybírat můžete z 21 tipů 🤎


boltBolt - pes pro každý případ

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO

 

 

cliffordVelký červený pes Clifford

Každý, kdo měl někdy štěně, ví, že s ním bývají velké starosti. A co teprve se štěnětem, které na výšku měří tři metry! Je jasné, že větší dobrodružství už Emily rozhodně nikdy nezažije. Emily právě nastoupila na novou školu, náladu jí nemůže zvednout ani to, že se o ni po dobu máminy služební cesty stará velmi nezodpovědný strýček Casey, který je magnetem na nejrůznější katastrofy. Možná jeho špatná karma způsobí, že se Emily ocitne v podivném stanu podivného chovatele zvířat pana Birdwella a okamžitě se zamiluje do jednoho malého červeného štěněte. Emily ví, že by jí máma mazlíčka nedovolila, ale neví to ten pes, který se schová do její školní brašny. Emily ho objeví až doma a než ho stačí vrátit, naroste tenhle mazlík, kterému dá jméno Clifford, do obřích rozměrů. A protože pan Birdwell se vypařil, nezbyde Emily a Caseymu nic jiného než se o Clifforda starat.  (CinemArt)

 

duse1

Duše

Co dělá člověka… člověkem? Pixar Animation Studios uvádí celovečerní film Duše, ve kterém se představí středoškolský učitel hudební výchovy Joe Gardner, který dostane životní šanci hrát v proslulém jazzovém klubu. Jeden chybný krok ho však přenese z ulic New Yorku do Neznáma před, což je fantastické místo, kde čerstvě narozené duše získávají před vstupem na Zemi vlastnosti, návyky i zlozvyky. Joe však na svém životě lpí a tak spojí síly s duší číslo 22, která však vůbec nechápe, čím je zrovna lidský život tak výjimečný. A jak se Joe zoufale snaží duši číslo 22 vysvětlit, co je na životě tak skvělé, sám získává odpovědi na otázky, které si sám nesčetněkrát kladl. (Falcon)

 

garfiels

Garfield ve filmu

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat psa z domu! (HBO Europe)

 

 

Kocour Bobkocourbob

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a James Bowen najde zraněnou toulavou kočku na chodbě svého domu, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. Kocoura s sebou bere i na ulici, kde vystupuje a vydělává si na své živobytí. Co všechno je na společné cestě potká a jak dokáže kočka doslova a do písmene obrátit život naruby? (Bontonfilm)

 

 

Králíček Petrkralicekpetr

Rebelský králíček Petr žije veselý bezstarostný život spolu s ostatními zvířátky na farmě. Peter Rabbit, jeho tři sestry: Flopsy, Mopsy a Cotton Tail a jejich bratranec Benjamin si užívají dny obtěžováním pana McGregora v jeho zeleninové zahradě. Jednoho dne se ale vše změní a nový majitel statku se o svůj životní prostor dělit nemíní – a už vůbec ne se zvířaty. A tak začíná dlouhá a vtipná válka o teritorium – mezi ním a obyvateli zahrady. (Falcon

 

 

Království kočekkralovstvikocek

Dívka Haru zachrání kocoura, který přecházel rušnou ulici. Tím ale uvede do chodu sérii fantaskních událostí, které ji přivedou až do království koček. Onen kocour totiž byl kočičí princ a jeho otec, aby projevil vděk, za něj chce Haru provdat. Pomoc před nedobrovolným osudem Haru nalézá v Kočičí obchodní kanceláři. Ta sídlí ve světě bytostí, které mají duši, tedy výtvorů lidské představivosti. Jedním z nich je i elegantní Baron, který se spolu s přízemním kocourem Mutou a chrličem Totem pokusí plánované svatbě zabránit. (Česká televize)

 

 

Lady a Trampladyatramp

Roztomilá psí slečna Lady žije spokojeně s mladou manželskou dvojicí. Spí v měkce vystlaném košíku a pyšní se třpytivou psí známkou, která je v jejích očích krásným šperkem. Hodně času tráví se svými kamarády, dvorným Fouskem a stárnoucím Barykem, který už dávno ztratil svůj proslulý čich. Ve stejném městě, v rozeschlém sudu na okraji nádraží, žije toulavý pes Tramp. Živí se zbytky jídla na dvorcích místních hostinců a úspěšně uniká nástrahám svého úhlavního nepřítele. Náhodné setkání Lady se světáckým Trampem na fenku silně zapůsobí a pak začíná to pravé dobrodružství. (oficiální text distributora)

 

Štěstí luck

Smolařka Sam Greenfieldová, která vyrůstala v pěstounské péči, se považuje za největšího smolaře světa. Jednoho dne ale náhodou objeví Zemi štěstí a rozhodne se, že svůj smolný osud jednou pro vždy změní, pomáhat jí v tom budou rozličné magické bytosti včetně černého kocoura, jednorožce nebo draka. Odkud se bere štěstí? Pokud je smůla zrcadlovým obrazem štěstí, chystá se Sam na dobrodružství svého života? (KinoboxApple TV+)

 

 

Spirit - divoký hřebecmustang

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

 

Myši patří do nebemysipatridonebe

Myška Šupito ráda všechny přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na celém světě a vůbec ničeho se nebojí. Ale opak je pravdou, ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne. Jejím toužebným přáním je být stejně statečná jako její tatínek. Na své cestě potká lišáka Bělobřicha a i když se nemají zrovna v lásce, zažívají spolu ty největší dobrodružství i nečekaná setkání a navzájem se poznávají. Na své společné cestě musí oba společně zdolat různé nástrahy, splnit úkoly a překonat překážky. Vznikne mezi nimi podivuhodné přátelství a na konci jejich putování na ně čeká velké překvapení. (CinemArt)

 

Tajný život mazlíčkůpets

Co dělají vaši čtyřnozí miláčci, když nejste doma? Odpověď na otázku, kterou se trápí každý kočičkář a pejskař, najdete v animované komediální lahůdce Tajný život mazlíčků. Max a Katie jsou spřízněné duše, ti naprosto nejlepší kámoši na světě. Co na tom, že Max je pes a Katie člověk? Kdyby se Katie každý den na dlouhé hodiny neztrácela a nenechávala Maxe samotného v jejich bytě, byl by nejspokojenější hafan pod sluncem. Takhle to aspoň platilo do chvíle, kdy si Katie přivedla z útulku chlupaté psí monstrum jménem Baron a rozhodla se, že od té chvíle budou žít ve třech. (CinemArt)

 

Ratatouilleratatuile

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

 

Řekni to psemreknitopsem

Hlavní hrdinkou této romantické komedie je Dita, třicetiletá slečna, která místo vytouženého miminka dostane od svého přítele Filipa mladou border kólii, přestože nikdy žádného psa nechtěla. Navíc Ditě pejskařská komunita připadá směšná a nesnáší psí exkrementy. Celý příběh začíná tím, že do jednoho šlápne. Opravdu to znamená štěstí? Uvidíte. V hlavní roli Dity se představí Berenika Kohoutová, role Filipa se ujal Igor Orozovič, její kamarádku Gábinu hraje Hana Vágnerová a jejího souseda a vášnivého pejskaře Petra ztvární Štěpán Benoni. Z něj se nakonec možná vyklube i něco více než jen soused. V dalších nepřehlédnutelných rolích se pak představí Táňa Medvecká, Jiří Lábus a Veronika Žilková. (CinemArt)

 

Robin není myšrobinnenimys

Táta myšák žije se svými dětmi na opuštěném dvoře a do nedalekých lidských obydlí chodí krást jídlo. Jednoho dne při návratu z jedné takové loupeže najde s myšátky vajíčko, které si vezmou domů. Vyklube se z něj červenka Robin, která se stane novým členem jejich rodiny a začne s nimi chodit na lup. Nicméně Robin je ptáček, který neumí létat. Na loupežných výpravách je velmi neohrabaná a hlučná, což vede k tomu, že na ně majitelé domu vždy přijdou. Kvůli tomu jim domy, do kterých mohou chodit, ubývají, takže hrozí, že budou mít hlad. (Kinobox)

 

 

Úžasný Mauricuzasnymauric

Mauric je kocour ulice. Všemi mastmi mazaný, pořádně prohnaný a jako každá správná kočka myslí především na sebe. Jednoho dne ovšem zničehonic zjistí, že začíná mít lidské myšlenky a dokonce že opravdicky mluví. A není sám! Krysy z místního klanu jsou na tom stejně, začaly mluvit, být inteligentní a zajímat se o vzdělání. Prý sežraly něco ze skládky u magické univerzity. Mauric a krysy vytvoří podivuhodné přátelství a do party přiberou ještě lidského kluka, který je chytrý sice jen přiměřeně, ale zato umí hrát na píšťalu. Společně pak chodí od města k městu, vyrobí tam krysí pohromu, kluk se dá najmout jako krysař a všichni nakonec shrábnou odměnu. (Bontonfilm)

 

Zaříkavač koní zarikavackoni

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Vše skončí velice nešťastně a Grace má celoživotní následky. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

 

Buko buko

Jarmila se po ztrátě muže ocitne na životní křižovatce, kde se musí rozhodnout, zda zbytek života už jen trpělivě “přečká”, nebo se vzepře a vrhne se do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám svých dospělých dětí si zvolí druhou možnost. Tou je život na chalupě v romantické divočině uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád především její muž. Ten jí navíc v závěti odkázal vysloužilého cirkusového koně Buka, což na první pohled vypadá jako drsný vtip, protože Jarmila se koní bojí. S pomocí sousedů se rozhodne vzniklé situaci postavit čelem a brzy zjišťuje, že i když to tak zpočátku nevypadalo, právě s tímhle koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí. (CinemArt)

 

Zázračný kůň166499615_c595ba

Když se do malého středozápadního města přistěhuje lékařka se svým terapeutickým koněm Adeline, stane se koňská terapie rychle oblíbenou mezi lidmi s speciálními potřebami. Ale někteří z místních nejsou na tuto novou formu léčby připravení a začnou zpochybňovat správnost metod, které Adeline používá. Vše se ale změní v okamžiku, kdy během jedné z terapií na stáj zaútočí tornádo. Skutečný příběh Adeline je příběhem odvahy a síly, který inspiruje všechny, kdo se s ní setkají, a ukazuje, že zázraky se dějí, pokud dovolíme, aby se tak stalo. (Filmožrouti)

 

 

Divoký spiritdivokyspirit

Když byla Lucky Prescottová malá, její mamince, neohrožené krasojezdkyni, se stala nehoda. Holčička se proto z rodného Miradera, městečka na dohled od Divokého západu, odstěhovala do civilizace, ke starostlivé tetě Coře. Ta se z ní rozhodla vychovat klidné a rozumné děvče, což se ani trochu nepovedlo. Po sérii nešťastných příhod (ve většině z nich měla prsty) se Lucky vrací do rodného Miradera, jenže po letech si tu připadá spíš jako cizinka. Pak ovšem potká mustanga Spirita, tvora stejně divokého a nespoutaného, jako je ona sama. (CinemArt)

 

 

 

Rychlý Stripesrychly_stripes

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Stripes, mládě Zebry. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky a s dcerou pana Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

 

Přejeme Vám klidné Vánoce plné pohody s vašimi blízkými a s vašimi mlsnými mazlíčky.  Zapomněli jsme na nějakou pohádku? Dejte nám vědět prostřednictvím sociálních sítí. 

 mceclip0-3