Jak na výživu hlodavců? S novou komplexní řadou Fitmin For Friends ani vaši malí mazlíčci nepřijdou zkrátka

Hned po psech a kočkách jsou nejtypičtějšími domácími mazlíčky malí hlodavci jako králíčci, morčata i křečci. I když jsou malí a často je považujeme za méně náročné domácí živočichy, i oni mají určité nároky na stravu a výživu, která jim zajistí spokojený a zdravý život. Jak krmit své domácí mazlíčky radí Jan Novák, expert na výživu značky Fitmin.

600x336_01a

Značka Fitmin rozšířila své portfolio a představila zcela novou a unikátní řadu krmiv pro malé hlodavce. Díky těmto krmivům, na jejichž vývoji Fitmin spolupracoval Jan Novák přímo s chovateli, můžete svým nejmenším domácím mazlíčkům poskytnout plnohodnotné krmivo s rovnoměrným zastoupením všech důležitých živin včetně vybalancovaného poměru vitamínů a minerálů. Krmivo je inspirováno nejen jejich přirozenou stravou, kterou by vyhledávali ve volné přírodě, ale i vědou a moderními poznatky v oblasti výživy a krmení.

Krmení pro králíky

Pro správnou peristaltiku střev králíků, která slouží k bezproblémovému průchodu stravy trávicím traktem králíka, je nutné přijímat stále nové dávky krmiva s dostatečným obsahem vlákniny. „Králík má relativně velký žaludek a celkový denní příjem krmiva si rozděluje na cca 75 malých porcí,“ říká Jan Novák, specialista na výživu značky Fitmin. „Dbejte tedy vždy na to, aby měl váš králíček dostatek pitné vody a kvalitní seno, které poznáte tak, že má přirozeně nazelenalou barvu a mělo by i příjemně vonět,“ dodává Novák.

2266-3_545114001-h

 

Jak na výživu morčat?

„Morče je striktní býložravec a základem jeho potravy by mělo být krmivo s vyváženým poměrem živin, jako jsou proteiny, sacharidy, tuky, minerály a vitamíny. Pro správnou činnost střev je nezbytný dostatečný příjem vlákniny, který zajistí kvalitní luční seno,“ říká Novák. Pokud chcete vašemu morčeti stravu zpestřit, doporučují se malé dávky ovoce nebo zeleniny. V krmivech Fitmin For Friends Guinea Pig jsou použité komponenty sestaveny tak, aby poskytovaly morčatům opravdu vše. Morčata si navíc sama nedokáží vyrobit vitamín C, proto je nezbytné jim ho v dostatečném množství dodat v krmivu. V krmivech Fitmin je jeho obsah 820 mg/ kg.

2272-4_545114007-h

 

Jak zvládnout výživu křečků?

Křečci jsou velcí labužníci. Proto Fitmin doporučuje krmit je extrudovanými peletkami s kousky ovoce a zeleniny. Nedojde tak k situaci, kdy by vybrali z krmiva pouze to, co jim chutná a zbytek nechali. Velkým benefitem je, že každá peletka obsahuje správný poměr všech potřebných živin. Základem krmiva pro křečky by mělo být obilí, semínka a ovoce. „Ve své stravě by křečci měli mít i živočišný protein. Ten v přírodě získávají například v podobě drobného hmyzu,“ upozorňuje Novák, že i tato složka by neměla křečkům v krmivu chybět.

2269-3_545114004-h

 

PŘEDSTAVENÍ KONKRÉTNÍCH PRODUKTŮ

FITMIN FOR FRIENDS:

Krmivo pro králíky

Kompletní krmivo pro králíky splňuje vysoké požadavky odborníků i zkušených chovatelů. Krmivo Fitmin For Friends pro králíky obsahuje vlákninu, lněné a sezamové semínko, směs bylin pro podporu imunity. Zdroj kvalitní vlákniny je nezbytný pro normální funkci zažívacího traktu a střev.

2266-3_545114001-h

  • Vláknina Luční seno, rybízové a jablečné výlisky, jitrocelové vláknina (Psyllium) – zdroje kvalitní vlákniny nezbytné pro normální funkci trávícího traktu a střev.
  • Lněné a sezamové semínko zdroj OMEGA 3 (alfa linolenová -ALA) a OMEGA 6 (linolová) nenasycených mastných kyselin, které přispívají k rozvoji nervové soustavy a mozku a podporují normální trávení.
  • Směs bylin (Kopřiva, Pampeliška, Heřmánek, Lípa, Meduňka, Šípek, Rozmarýn) – podporuje imunitu a antioxidační účinky obsažené v komplexu bylin chrání buňky proti působení volných radikálů.
  • Složenívojtěškové úsušky, ječmen, oves, kukuřice, sušená jablka a výlisky, přírodní zdroj vlákniny, sušená mrkev, senné granule, Psyllium, hrách, sušený černý rybíz, sójový olej, sušená červená řepa, karob, hydrogenfosforečnan vápenatý, kvasnice, směs sušených bylin 0,9 %, sezamové semínko 0,5 %, lněné semínko 0,5 %, chlorid sodný, kvasničné výrobky, řasa Schizochytrium limacinum, juka.

Krmivo pro morčata

Kompletní krmivo pro morčata splňuje vysoké požadavky odborníků i zkušených chovatelů. Krmivo pro morčata Fitmin For Friends obsahuje jak vlákninu, nezbytnou pro normální funkci zažívacího traktu a střev, tak juku, Fitmin faktor a přidaný vitamín C, které si není morče schopné samo vytvořit. 

2272-4_545114007-h

  • Vláknina - Luční seno, rybízové a jablečné výlisky, jitrocelové vláknina (Psyllium) – zdroje kvalitní vlákniny nezbytné pro normální funkci trávícího traktu a střev.
  • Juka - působí na detoxikaci organismu, podporuje funkci imunitního systému, činnost jater a ledvin.
  • Fitmin Faktor – komplex účinných látek podporující imunitu,
    přispívá k lepší funkci střev, podporuje normální funkci srdce,
    mozku a zraku.
  • S přidaným vitamínem C.
  • Složení: ječmen, vojtěškové úsušky, sójové boby, sušená jablka a výlisky, pšenice, přírodní zdroj vlákniny, senné granule, dýňové vločky, sójový olej, hrách, sušená mrkev, sušený černý rybíz, Psyllium, sušená červená řepa, uhličitan vápenatý, hydrogenfosforečnan vápenatý, směs sušených bylin, sezamové semínko, chlorid sodný, lněné semínko, kvasnice, kvasničné výrobky 0,4 %, řasa Schizochytrium limacinum 0,05 %, juka 0,01 %. 

 

Krmivo pro malé hlodavce (křečky)

Krmivo pro malé hlodavce (Small Rodent) z řady Fitmin For Friends je kompromisní recepturou určenou pro více druhů hlodavců – křeček, pískomil, potkan a myš. Obsahuje sušené kousky ovoce, které jsou skvělým pamlskem pro drobné mazlíčky. Ověřte si předem dietní potřeby vašeho mazlíčka, např. osmáky i činčily doporučujeme krmit speciálním krmivem určeným přesně pro tento druh hlodavců kvůli striktnějším požadavkům na stravu. Krmivo pro křečky Fitmin For Friends obsahuje pivovarské kvasnice, juku a lososový olej, který je zdrojem omega 3 mastných kyselin podporující normální funkci srdce, mozku a zraku. 

2269-3_545114004-h

  • Pivovarské kvasnice - bohaté na obsah vitamínů skupiny B, které přispívají k udržení normálního stavu kůže, srsti a k normální funkci imunitního systému.
  • Juka – působí na detoxikaci organismu, podporuje funkci imunitního systému, činnost jater a ledvin.
  • Lososový olej - přirozený zdroj OMEGA 3 mastných kyselin
    (EPA, DHA), podporující normální funkci srdce, mozku a zraku.
  • Složení: ječmen, oves, vojtěškové úsušky, hrách, lněné semínko, sezamové semínko, pšeničné otruby, sušená jablka a výlisky, sójové boby, sušená mrkev, sójový olej, sušená syrovátka, sušená červená řepa, uhličitan vápenatý, chlorid sodný, pivovarské kvasnice 0,9 %, lososový olej 0,4 %, juka 0,01 %, šípky, rozmarýn, kvasničné výrobky, řasa Schizochytrium limacinum.

Doporučujeme krmiva doplnit vodou a lučním senem:

LUČNÍ SENO

Luční seno je důležitou součástí potravy našich nejmenších mazlíčků. Seno je vhodné pro králíky, morčata, křečky a jiné malé hlodavce. Seno je doplněk stravy, ale i kompletní krmivo. Seno je možné podávat neomezeně, vždy ale dbejte na stálý přístup k pitné vodě.

Dále doporučujeme pořídit vašim mazlíčkům zábavnou hračku. Vybírat můžete v kategorii hračky pro hlodavce.

tlacitko-e-shop