Naučte psa 5 nejzákladnějších povelů

Pořídit si psa je velká změna. Aby společný život fungoval, je dobré pejska naučit alespoň několika základním povelům. Předejdete tak nešťastným situacím a leckdy i konfliktům, kdy váš pes například uteče, skočí na cizí lidi, nebo pozře něco, co by mu mohlo ublížit.

Daniel Paleček 2021_hires (154 of 264)

„Z praktického hlediska, a také kvůli bezpečnosti, je dobré psa naučit povely zůstaň/čekej, ke mněnesmíš. Toto trio bych pak doplnila o sedni a lehni, které využijete i při trénování dalších cviků,“ radí Tereza Kaniová, trenérka psů a ambasadorka značky Fitmin a dodává: „Jsou plemena, která se povely učí s větší lehkostí, jiná mají více svou hlavu. Ale nevzdávejte to! Pokud byste si nevěděli rady, poproste o radu zkušeného chovatele nebo odborníka.“

Výcvik povelů by měl být pro psa i páníčka příjemně stráveným časem. Buďte trpěliví, laskaví, ale důslední. Netrestejte neúspěch, naopak, motivujte pejska odměnou za snahu i každý povedený kousek. Nešetřete pochvalami, hlazením a po ruce mějte také pamlsky. „Na trénink běžných povelů jsou ideální drobné pamlsky, které psa správně namotivují. Vzhledem k většímu množství, které zvíře během výcviku zkonzumuje, je dobré vybírat ty kvalitnější a méně tučné,“ radí Tereza Kaniová.

play train

TIP: Poloměkký výcvikový pamlsek Fitmin NP Play and Train ve tvaru srdíčka s vysokým podílem čerstvého masa. Tyto lahodné pochoutky jsou vyrobeny z čerstvého kuřecího masa, obsahují glukosamin a chondroitin pro podporu silných a zdravých kloubů. V pochoutkách nenajdete pšenici ani kukuřici, navíc mají nízký obsah tuku, takže se nemusíte obávat o váhu svého mazlíčka. Doporučená cena 159 Kč za 400 g.

Novinkou na e-shopu fitmin.cz je "Plnící hračka na pamlsky", kterou můžete použít pro zabavení vašeho pejska ve volných chvílích pro odreagování mimo výcvik. Jednoduše do hračky vložíte pamlsky a on je bude z hračky dolovat :-)  Do míčku se hodí například pamlsky Chicken Flakes nebo pamlsky Play & Train. Do kroužku jsou vhodné například jerky.

hračka - kroužek   hračky - kroužek jerky

mceclip0-3