Fitmin uvádí šestou generaci krmiv řady Nutritional Programme Original. Inovované jsou receptury i obaly

Uvádíme na trh již šestou generaci oblíbené a úspěšné řady krmiv Fitmin Nutritional Programme Original (Výživový program). Ta přináší několik vylepšení a inovací, které vychází z dlouholetých zkušeností i pozitivních ohlasů chovatelů domácích mazlíčků a vrcholových šampiónů v rozmanitých psích sportech a disciplínách. Nově jsou receptury doplněny o české bylinky, kloubní výživu nebo unikátní, minerálně vitamínový premix.

Krmivo ušité na míru potřebám každého psa

Nová řada Nutritional Programme Original (Výživový program) je vhodná pro všechny psy a zůstane s nimi po celý jejich život, ať už se jedná o velké, střední či malé plemeno, štěně nebo seniora. Majitel totiž může pohodlně v rámci jedné řady vybírat krmivo dle velikosti plemene, věku i míry aktivity svého psa. Velkou výhodou je také to, že se dá mezi krmivy naprosto bez problému přecházet. „Ke změně krmiva dochází nejen v závislosti na věku jedince, ale i na jeho celkovém životním stylu a aktivitě. Velmi často k tomu dochází i u kastrovaných psů. Ti mají totiž vlivem hormonů tendence k přibírání na váze, což potom zatěžuje nejen jejich kloubní aparát, ale celkově i organismus. Je proto dobré dbát na výběr správného krmiva a na dostatečnou fyzickou aktivitu přiměřenou věku a plemeni,“ vysvětluje Denisa Kopecká, výživová expertka značky Fitmin.

Snímek obrazovky 2023-10-23 140943

Každé krmivo z této řady má svou recepturu postavenou na podobném základu, a proto mezi nimi lze pohodlně přecházet přesně podle aktuálních potřeb psa. „Pokud zaznamenáte nárůst váhy nebo je pes naopak v závodní sezóně, stačí zvolit odpovídající typ krmiva s nižším nebo vyšším obsahem energie bez nutnosti pozvolného přechodu. V praxi to znamená, že nemusíte například 10 dnů přecházet na nové krmivo s postupným přimícháváním nového krmiva nebo odebírat z velikosti krmné dávky. Pes nebude mít hlad a vždy se mu dostane všeho, co pro své zdraví potřebuje,“ vysvětluje výhody Fitmin Nutritional Programme Kateřina Franková, veterinářka a ambasadorka značky.

Vylepšené složení

Dlouhodobě si zakládáme na výběru prvotřídních surovin i na názorech chovatelů a dalších členů Fitmin komunity. Vznik inovované šesté generace krmiv Fitmin Nutritional Programme Original (Výživový program) je tak opřený o průzkum mezi nimi, ale i o pečlivý výběr dodavatelů tak, aby krmiva obsahovala pouze nejkvalitnější ingredience, které jsou na trhu k dostání.
Receptury stále mají vysoké procento čerstvého masa, a to až 50 %. Nově jsou však obohaceny o kvalitnější sušené maso. Do jednotlivých krmiv Fitmin jsme navíc přidali bylinky českého původu jako například ostropestřec, pampelišku, heřmánek, kopřivu či šípek nebo také kloubní výživu a zcela nový, minerálně vitaminový komplex zaručující vyvážený a plnohodnotný poměr vitamínů a minerálů v krmivech.
Snažíme se svá krmiva nezakládat na pšenici, která je v dnešní době jedním z velmi častých alergenů. I proto je v inovovaných recepturách zařazena jako jedna z dalších rostlinných složek rýže. „Rýže je hypoalergenní surovina s vysokou nutriční hodnotou. Obsahuje lehce stravitelné komplexní sacharidy a malé množství tuků. Bílkovin obsahuje méně než ostatní obiloviny, přesto v ní jsou obsaženy esenciální aminokyseliny, které si tělo neumí vytvořit samo. Rýže je také vynikající zdroj hořčíku a zinku a její ideální dietetické vlastnosti (sacharidy a vláknina) vytvoří v žaludku vrstvu hlenu, čímž neutralizují žaludeční šťávy,“ uvádí Denisa Kopecká. Kromě této varianty řada Fitmin Nutritional Programme (Výživový program) obsahuje další typy krmiva.

blog_VP

Zaměřujeme se na ekologii

Dbáme nejen na kvalitní stravu psích mazlíčků, ale i na životní prostředí kolem nás. I proto jsme se rozhodli krmiva balit do plně recyklovatelných obalů. Ty jsou nově jednodruhové, což usnadní práci i zákazníkům, kteří budou moci prázdný pytel od granulí odnést jednoduše do žlutého kontejneru na plasty.

Neustálé zlepšování kvality našich výrobků Fitmin jsme podmínili i získanou certifikací ISO 22000. Tím se zavazujeme garantovat, že produkty splňují nadstandardní požadavky na kvalitu a bezpečnost. V rámci této mezinárodně uznávané certifikace je důraz kladen především na systémovou stránku, principy HACCP a správnou výrobní, hygienickou i sanitační praxi. Fitmin tak dává jasně najevo, že celkový systém managementu bezpečnosti surovin a výrobků nebere na lehkou váhu a naopak usiluje o co nejvyšší úroveň v rámci celého výrobního procesu.

Kvalita doložená skutečnými výsledky

O kvalitě, oblíbenosti a úspěchu řady Fitmin Nutritional Programme Original (Výživový program) svědčí i vynikající výsledky, kterých dosahují sportovní jedničky, jejichž páníčci pro ně vybrali právě krmiva z této řady. Světoví psí šampioni v mushingu i canicrossu pod vedením Martiny Štěpánkové, Marie Ševelové, Michaely Srchové, Ondřeje Svěchoty nebo Jiřího Mencáka tak mohou nejen na mistrovství světa podávat perfektní výkony. Krmivo je oblíbené i u vrcholových závodníků v disciplíně dogfrisbee, spokojenost svého psa i kvalitu krmiv totiž potvrzuje i další ambasadorka značky Fitmin, Michaela Andrová.
S krmivem je spokojený i Jan Hepnar, člen Horské služby České republiky a zároveň Fitmin ambasador: „Pro mě i mé psy je důležité, abychom mohli být neustále připraveni na akci. Musím vědět, že se na svého psa můžu stoprocentně spolehnout. I proto mu chci dávat to nejlepší, což pro mě bezpochyby již několik let řada Fitmin Nutritional Programme Original je.“ Mezi další spokojené chovatele, kteří krmiva z této produktové linie svým svěřencům dlouhodobě dopřávají, patří například i trenér záchranných psů Martin Brandner, trenérka psů Tereza Kaniová nebo sportovní kynolog Daniel Paleček.

Upozorňujeme, že k postupnému přechodu ze starších obalů na nové dochází postupně. Na e-shopu tak můžete nalézt nový i starý design najednou. Vyzkoušejte nové receptury. Široký výběr receptur najdete na tomto odkazu.

 mceclip0-3