Nejen lidé mají své svátky. Oslavte s mazlíčky jejich Mezinárodní den psů a koček

Nedávné průzkumy ukazují, že více než 70 % Čechů má doma alespoň jednoho chlupatého mazlíčka. To z nás dělá opravdové zvířecí nadšence a milovníky. Víte ale o tom, že i oni mají vlastní mezinárodní den? 26. srpna svůj svátek jako první oslaví kočičí parťáci, den na to si na své přijdou i psi. A stejně jako každému z nás ve sváteční den udělá radost drobný dárek nebo malá pozornost, tyto dny jsou rozhodně skvělou příležitostí, aby byli patřičně odměněni i vaši mazlíčci. A co je nejlepší dárek pro zvířecí členy rodiny?

Tereza Kaniova 2021_web (96 of 164)

 Mezinárodní den psů i koček je relativně mladý svátek, který byl ustanoven teprve v roce 2004 a o jeho vznik se zasloužila americká odbornice na chov mazlíčků Collen Paigeová. Letos oba mezinárodní dny připadají na víkend a vy si tak můžete se svými parťáky užít den plný dobrodružství. „Stejně jako si na 1. Máje lidé pravidelně dávají polibek pod rozkvetlou třešní, tak i na tyto srpnové svátky je možné si stanovit vlastní rituály. Osobně každoročně vymýšlím celodenní výlet do přírody, kde se moji pejsci dostatečně vyřádí. A malý dárek v podobě něčeho dobrého na zub samozřejmě nesmí chybět,“ popisuje svůj rituál milovnice psů a ambasadorka značky Fitmin Tereza Kaniová. 

fitmin_vim-cim-krmim-vyssi-kocici-libor-sula_foto-clanek01

 

„Mezinárodní den koček slavíme pravidelně. Většinou se snažím jim dopřát ještě o trochu více lásky, než jim dávám v kterýkoli jiný den. Na programu máme nejrůznější hry a když se kočkám chce, tak třeba i vyčesávání,“ prozrazuje Libor Šula, chovatel mainských mývalích koček a Fitmin ambasador.

 

 

 

Dárek pro kočičí jazýčky

„Mazlíček je dnes už považován za plnohodnotného člena rodiny a jeho svátek majitelé rozhodně nezanedbávají. Pokud budete dárek hledat mezi pochoutkami, sáhněte po takových, které obsahují nejen chutné, ale i zdravé a kvalitní ingredience. Těmi rozhodně neuděláte chybu,“ říká Denisa Kopecká, výživová expertka značky Fitmin a dodává, že i s kvalitními pamlsky bychom to neměli přehánět.

Pro mlsné kočky zkuste zvolit například pochoutky z řady Fitmin Purity Snax. 2185-1_532261007-hTy jsou ručně vyráběné z čerstvého masa a neobsahují žádné chemické látky, sůl, ani dochucovadla. Vybírat můžete z několika masových variant. Doporučujeme například zvěřinový pamlsek ve tvaru pásky obsahující 84 % masa. Další možností je řada Fitmin For Life, jejíž pamlsky budou skvělou odměnou pro všechny kočičí mlsouny. Pokud se vaše kočka zamilovala do ryb, nabídněte jí mrazem sušený rybí pamlsek, který obsahuje 80 % rybího a 20 % kuřecího masa.

 

Dárek pro pejsky

I pejsci si zaslouží lahůdky s vynikajícím složením. Pamlsky Fitmin Purity Snax jsou křupavé, ručně vyráběné, bezlepkové a neobsahují žádné stabilizační látky ani barviva. Při výrobě dochází k pozvolnému sušení, které zajistí, že jsou zachovány veškeré živiny. Jako dárek k Mezinárodnímu dni psů se perfektně hodí psí bonboniéra, ve které najdete osm druhů pochoutek a je k dostání ve dvou variantách, 500 g a 250 g.

Fitmin - velikonoce balíčky, bonboniera, nugets 7.3.2021_web (53 of 60) 

V řadě Fitmin For Life naleznete kvalitní pamlsky z několika druhů masa, vybírat tak můžete přesně podle preferencí svého chlupáče. Fitmin doporučuje například dentální poloměkké tyčinky nebo novinku Chicken Flakes.

2788-2_511114079-h  3685-2_511204002-h

 

tlacitko_vybrat