Valentýnská večeře jako v Pestauraci

To, že láska prochází žaludkem, je věc známá. Tak co zkusit letošního Valentýna oslavit se svým čtyřnohým parťákem trochu jinak? Připravte mu doma speciální večeři. Inspirovat se můžete například menu sestaveným zkušeným týmem Fitmin Pestaurace. Postačí pár základních surovin, trocha kreativity a uvidíte, že tento valentýnský dárek ocení každý mlsný jazýček.

_DSC9897

Klíčem k úspěchu je volba správných a kvalitních surovin zkombinovaných tak, aby z finálního pokrmu měl pes komplexní chuťový zážitek a současně byl pro něj výživově prospěšný. Proto párujte nejen chutě, vůně, ale i texturu a konzistenci,“ radí Denisa Kopecká, výživová expertka značky Fitmin, a dodává: „Ze zkušenosti, kterou z Pestaurace máme, často zjišťujeme, že samotné páníčky překvapí, jaké chutě a kombinace jejich psi preferují.“

A jak tedy na to? Nejprve dejte na talíř či podnos trochu měkkého krmiva, třeba v podobě konzervy nebo paštiky. Velikost porce upravte podle individuálních potřeb psa. Poté na talíř nasypte granule, které roztáhnete kousek po obvodu talíře. Následně pokrm doplňte čerstvou zeleninou, ovocem a klíčky. Ty příjemně křupnou a celý pokrm krásně osvěží. „Ne každé ovoce a zelenina se však hodí, pokud ale zvolíte například jablka, hrušky, mrkev, špenát nebo bylinky v podobě petrželky, tak nešlápnete vedle,“ říká Denisa Kopecká a význam ovoce a zeleniny dále vysvětluje: “Jablka jsou výborným zdrojem antioxidantů a vlákniny, např. pektinu, který dělá dobře zažívacímu traktu. Díky své chuti dodají pokrmu i přírodní aroma. Ze zeleniny se skvěle hodí špenát, který je nízkoenergetický, obsahuje vlákninu a kyselinu listovou. Navíc je bohatý na vitamíny skupiny B a minerální látky.”

A jako v každé správné restauraci se na závěr pověnujte i zdobení. Pokud máte prostor a chuť více experimentovat, připravte si dýňové či řepové pyré bez soli. Pomocí zdobícího sáčku nebo dávkovací lahve talíř ozdobte několika hrudkami pyré a stejně tak i několika kapkami lososového oleje.

_DSC9929_1

Na 1 porci pro středně velkého psa budete potřebovat:

  • ¼ konzervy Fitmin Purity;
  • hrst oblíbených granulí (¼ denní doporučené dávky granulí);
  • kousek dýně, řepy nebo brambory na pyré;
  • ovoce a zeleninu tak akorát na ozdobu – ideální je jablko, řepa, mrkev;
  • klíčky na ozdobu;
  • několik lístků baby špenátu či petrželky;
  • za studena lisovaný lososový olej Fitmin Purity z norských lososů.

V Pestauraci dostávají psi na závěr i dezert v podobě ručně vyráběných masových proužků Fitmin Purity Stripes. Nezapomeňte tedy ani doma na křupavou tečku za valentýnským menu.

Pestaurace image 2021_web (111 of 170)

Pro vaše psí mazlíčky máme nyní valentýnskou 10% slevu na pamlsky Play & Train.

 

tlacitko-e-shop