Čechům se na MS v mushingu opět dařilo!

Česká reprezentace účastnící se ve dnech 23. - 27. 2. 2022 MS v mushingu čítala 28 členů a z tohoto světového klání domů veze 17 cenných kovů. Z celkového počtu 6 kategorií dokázali zástupci Fitmin týmu i přes velkou konkurenci proměnit své šance a získali 4 medaile za skvělé výkony.

Mencák SP4 

 

Mezi jedny z nejúspěšnějších členů Fitmin výpravy se zařadila Hana Štípalová, která na světovém šampionátu získala celkem 2 medaile v obou kategoriích, kterých se zúčastnila. „Pipin a Sagan jsou pro mě naprostými vítězi. Po celou dobu si vedli skvěle, byli soustředění a nenechali se ničím vykolejit,“ hodnotí průběh závodu Hana Štípalová.

típalová SP2  

 

Další úspěšnou musherkou Fitmin týmu a českou reprezentantkou, která skončila na 3. příčce v kategorii na lyžích s jedním psem, byla Martina Štěpánková. „Po prvním kole (6,8 km) jsme měli až 4. čas na mezičase, možná jsem se obávala Thora pustit naplno, aby to nepřepálil a zvládl druhé kolo. To nakonec zajel lépe s 2. časem a celkově to stačilo na 3 místo. Mám radost, že si Thor svůj první velký závod zajel skvěle. Byl to krásný závod na krásné trati,“ říká Martina Štěpánková,

těpánková (1) SW1 

Ve špičkové formě pomáhá musherům psy udržovat i značka Fitmin. Její řada Výživový program Fitmin totiž disponuje s krmivy Maxi Performance, která jsou určena psům velkým plemen, kteří jsou vystaveni velké zátěži. Aby se na své psy mohl musher v důležitých okamžicích závodu plně spolehnout, nestačí jen poctivý trénink, ale i podpora v podobě kvalitních granulí. Právě Fitmin Maxi Performance z Výživového programu nabízejí těmto psům vše, co pro své mistrovské výkony potřebují.

 

Přehled výsledků Fitmin týmu:
1. místo (zlatá medaile) štafeta národů ve složení: Ondřej Exler SM1 – skijoring 1 pes, Hana Štípalová SP2 – spřežení se 2 psy, Jiří Suchý SP4 – spřežení se 4 psy

2. místo Hana Štípalová SP2 - spřežení se 2 psy
3. místo Marie Ševelová SP2 - spřežení se 2 psy
3. místo Martina Štěpánková SW1 - skijoring 1 pes

6. místo Michaela Srchová SW1 - skijoring 1 pes
6. místo Jirka Mencák hromadný start SP4

7. místo Michal Ženíšek hromadný start SP4

8. místo Michaela Srchová CW - kombinace ženy
8. místo Michal Ženíšek SP4 - spřežení se 4 psy

12. místo Jirka Mencák SP4 - spřežení se 4 psy

Více informací o Fitmin týmu naleznete na stránkách www.tym.fitmin.cz.

 

bannery_VasChovatel_VP_dog_Fitmin_tym_MS_Norsko_970x310_1