Stříbrná medaile na Mistrovství světa v dogdancingu

Mistrovství světa v Dogdancingu se konalo ve Francii jen pár kilometrů od Paříže, v městečku Compiegnee 21.4.-24.4. 2022. Soutěže se zúčastnilo 18 států. Ambasadorka značky Fitmin Monika Olšovská soutěžila se psem Bambim (Biscuit Crunch Chimneysweep) v divizi freestyle.
Před samotným mistrovstvím světa předcházela příprava na tuto náročnou soutěž. Kromě tréninků muselo samozřejmě všechno klapat a nic proto Monika nenechala náhodě. Bambiho už doma nastavila na stravu, která mu bude na cestách vyhovovat včetně otestování pamlsků.

Bambi je velmi senzitivní typ psa, který citlivěji reaguje na změny, na cestování, na atmosféru, proto mu Monika nasadila krmivo s rýží a jehněčím (Fitmin medium maxi lamb and rice), které má osvědčené a zároveň jako pamlsky využívala poloměkké krmivo z řady Purity - také v příchuti rýže s králíkem a jehněčím (Semimoist rice). Cesta do Francie trvala s menšími přestávkami celkem 19 hodin.

Ve čtvrtek Monika s Bambim absolvovala trénink a otevírací ceremoniál. Pátek soutěžili tanečníci s divizí heelwork, Monika se dostala do tanečního ringu v sobotu ráno. Z 50 soutěžících Monika s Bambim postoupili do nedělního finále, kam postoupilo nejlepších 10 dogdancerů se svými psy.

monika olšovská 

Vylosované startovací číslo 9 přineslo Monice štěstí a od tří rozhodčích (z Česka, Nizozemska a Francie) získala společně s Bambim vysoký počet bodů za choreografii "piráta". Rozhodčí zkušeným okem hodnotili nejen techniku, ale také interpretaci hudby, obsah či animal welfare. 

dogdancing MS 2022  dogdancing

Nakonec Monika s Bambim vybojovala krásné stříbro! Je to obrovský úspěch, protože není běžné, aby ani ne 3 letý pes dosáhl tak vysokého umístění. Bambiho veselý projev, který si získal i srdce publika Moniku ujišťuje, že je v dobré fyzické i psychické kondici a bude pokračovat v dalších trénincích a soutěžích dogdancingu.

Na soutěžní vystoupení se můžete podívat na Facebooku Moniky Olšovské:

dogdancing

Monika Olšovská se objevila díky svému úspěchu také v TV Markíza:

 

Moc gratulujeme a děkujeme za perfektní reprezentaci!

 

Kromě Moniky Olšovské sklidili úspěch také musheři na MS v mushingu:

Tomáš Jaša, Martina Štěpánková a Petr Krupička se zúčastnili MS ve francouzském Plédranu. 

Kvůli covidové pauze se závod konal až letos, v termínu 28.4. - 1.5.2022.

Martina Štěpánková zaznamenala obrovský úspěch. Obhájila titul Mistryně světa z roku 2018 z Belgie v kategorii scooter master women. K tomuto titulu vybojovala navíc celkové 2. místo ze všech kategorií scooter (muži + ženy), což je naprosto úžasný výsledek.

  

Tomáš Jaša se v obrovské konkurenci také neztratil. V individuálním startu se se svým psem Zulu stal vicemistrem světa. Navíc v závěrečném štafetovém závodu cinknul bronz.

Petr Krupička navázal na své kolegy a vybojoval pěkné, byť nepopulární, 4 místo v kategorii bikejöring master man s Greyem. 

Všem reprezentantům moc gratulujeme a přejeme spoustu dalších úspěchů.

Tým Fitmin