Fitmin a hmyzí protein v krmivech? Ne.

Fitmin a hmyzí protein? NE.

Jménem naší značky bychom se chtěli vyjádřit k informaci, která se v posledních dnech objevila svalovinav médiích v souvislosti s nahrazováním masa v krmivech hmyzím proteinem.

 

Značka Fitmin v tuto chvíli pro výrobu žádného ze svých krmiv nevyužívá hmyz ani žádné jeho formy jako surovinu k nahrazení masa v krmivu. Díky unikátní technologii do krmiv přidáváme výhradně čerstvé maso, které si díky speciálnímu postupu zachovává nejen svoji chuť a vůni, ale  i živiny, které jsou pro zvířata zásadní.

 

 

Hmyzí protein v krmivech Fitmin nepoužíváme zejména proto, že doposud nebylo možné najít tuto surovinu v námi požadované kvalitě. Kvalita krmiv je totiž na prvním místě při výrobě granulí Fitmin a dlouhodobě se snažíme ji zachovávat a vylepšovat. Dalším důvodem, proč jsme se rozhodli hmyzí protein v našich krmivech nevyužívat, je jeho energetická náročnost. Způsob chovu této suroviny nesouzní s naší hodnotou respektovat přírodu a nesplňuje naše požadavky na ekologii, kterými se snažíme řídit.

 

picture-lightbox-16824946995395016466448d4eb2adda

Z výše uvedených důvodů tedy v současné době hmyzí protein do krmiv nepřidáváme a ani jím maso nenahrazujeme. Pokud bychom se rozhodli pro změnu, museli bychom si být jisti, že tím nesnížíme kvalitu námi nabízených krmiv a zachováme si všechny hodnoty, které ctíme. Samozřejmostí je i otevřená komunikace této případné změny na všechny naše zákazníky.

Hmyzí protein - Fitmin NE

 

Říkáme ANO čerstvému masu a ověřeným surovinám v prvotřídní kvalitě. 

Děkujeme za vaši přízeň a těšíme se na další společné zážitky vašeho mazlíčka s našimi krmivy.

Váš Fitmin