Jaký byl rok 2022 na fitmin.cz?

V loňském roce jsme uvedli na trh několik produktových řad pro kočky, psy a hlodavce, a také jsme se stali partnerem filmu Řekni to psem.

Byla to například řada prémiových krmiv Fitmin For Life pro kočky, která prošla inovacemi. Zaměřili jsme se jak na kvalitu, tak i chutnost, ale i nový design obalů. Krmiva jsou založena na různých druzích čerstvých mas (hovězí, jehněčí, kuřecí a maso ze sleďů), bez kukuřice a pšenice. Výjimečnou chutnost nám také potvrdili chovatelé, 91 % chovatelů bylo spokojeno s reakcí svých koček na nové krmivo, které kočky přijímaly s nadšením lépe nebo stejně dobře jako stávající krmivo. 100 % chovatelů by doporučilo krmivo svým známým. Krmivo bylo chovateli koček velmi dobře přijato a je dostupné po celé naší distributorské síti (online i offline). 

Fitmin - ForLife 2022_web (3 of 37) Fitmin - ForLife 2022_web (13 of 37)

Na trh jsme uvedli novou řadu krmiv pro psy Lamb with Beef, která navazuje na filozofii stávající řady Výživového programu (Nutritional Programme). Při vývoji jsme se zaměřili na názor chovatelů, kteří dlouhodobě krmili stávajícími krmivy, ale i i názor široké pejskařské komunity. Na základě průzkumů a vývoje vznikl nový program krmiv, o kterém si můžete více přečíst v tomto článku. Hlavními odlišnostmi krmiva jsou základ na jehněčím a hovězím mase, receptury bez pšenice a kukuřice a recyklovatelné obaly. 

podpis_lamwithbeef

Další novinkou byla zcela nová řada superprémiových krmiv Fitmin For Friends pro hlodavce ve formě müsli. Představili jsme trhu tři krmiva se zaměřením na králíkymorčata a křečky, která jsou ve formě extrudovaných peletek s kousky sušené zeleniny i ovoce.

600x336_01b

Značka Fitmin měla tu čest se stát generálním partnerem pejskařské komedie Řekni to psem, která měla premiéru 7. června 2022 ve všech kinech v České republice. Díky partnerství jste ve filmu mohli vidět jak produkty, tak i zaměstnance a psy z chovatelské stanice, a nechyběla ani naše Pestaurace. Scénáře z pera úspěšné autorky Ireny Obermannové se chopil režisér Robert Sedláček, který do filmu obsadil známé tváře české kinematografie. Mezi těmi nechyběla Veronika Žilková, Jiří Lábus, Štěpán Benoni, Berenika Kohoutová a další. Do filmu ale zasáhli i další herci, které na televizních obrazovkách nevídáme tak často. Při natáčení se to tak na place jen hemžilo psy všech plemen a velikostí.

Rekni to psem_Agata_foto Karel Cudlin_DSC_9088 - kopie _MG_1777 

„Propojení s filmem, kde mají zcela klíčovou roli právě psi, pro nás bylo naprosto přirozené, a to nejen proto, že hlavními psími hrdiny filmu jsou psi plemene border kolie, ke kterým máme ve Fitminu velmi blízko,“ říká Petr Křivohlávek, generální ředitel společnosti Dibaq a. s. (výrobce krmiv značky Fitmin). Naše vlastní chovatelská stanice border kolií už funguje 20 let a jsou v ní vychováváni psi pro edukační nebo canisterapeutické účely. Navíc jsou border kolie z Fitmin chovné stanice i zkušenými degustátory. „Díky nim víme, že vyrábíme opravdu dobrá a kvalitní krmiva. Při výrobě mají totiž poslední slovo právě jejich vytříbené chutě,“ vysvětluje Petr Křivohlávek. V průběhu celého natáčení se Fitmin staral o to, aby měli psi dostatek krmiva a pamlsků, díky kterým bylo zpracování filmových triků a povelů o trochu snazší. Celkem tak bylo chlupatým parťákům vydáno přes 8 kilo pochoutek Fitmin, což průměrně vystačí jednomu psímu strávníkovi na 57 týdnů. Nakonec jsme 12. srpna uspořádali i promítání letního kina na prostoru u Chovatelského centra Fitmin pro fanoušky z okolí i zaměstnance. Příchozí si s sebou mohli přivést psí mazlíčky, vyzkoušet degustační menu v Pestauraci.

Dále jsme během roku uvedli na trh dlouho očekávané doplňkové krmivo pro psy Multivitaminpodestýlky pro kočkyFFL pochoutku s hmyzem a dýnísalámy pro psy ve dvou příchutích a mnoho dalších. Kompletní přehled novinek, které jsme zveřejnili na eshopu v roce 2022, najdete v tomto článku.

V období Vánoc jsme pro zákazníky vytvořili nové varianty oblíbených dárkových balíčků pro psy a kočky, aby bylo z dárků pod stromeček z čeho vybírat. Hezký a chutný dárek mazlíčci určitě ocenili:

vanocni balicek pes vanocni balicek kocka_1

Toto jsou jen střípky z uplynulého roku a těšíme se, co nám přinese rok 2023. Doufáme, že jste do něj všichni vkročili pravou nohou a přejeme, ať jej prožijete ve zdraví, poklidu a podaří se vám vše, co jste si předsevzali.

Tým Fitmin

tlacitko-e-shop